Ik schrijf graag over mijn ervaringen met zorgvernieuwing in de ouderenzorg. Deze deel ik gratis met je in de vorm van mijn blogs en magazines Florence. De magazines ontvang je gratis in  je mailbox! Dat doe je eenvoudig door hieronder je e-mailadres in te vullen bij het magazine dat je wilt lezen.

magazine ehealth

Florence, E-Health

E-health is een breed begrip. In dit magazine staat digitaal communiceren centraal. Je leest een interview met een implementatiespecialist over haar ervaringen met implementeren van e-health. Ga je zelf aan de slag met implementeren van digitaal communiceren? Dan kun je gebruik maken van een handige checklist met stappen die je niet mag overslaan. Verderop staan tips voor digitaal rapporteren als de cliënt en familie meeleest. Het magazine eindigt met een review van twee communicatiemiddelen: ShareCare en Familienet.

Florence, familieparticipatie

In deze 2e editie van mijn magazine Florence staat familieparticipatie in de ouderenzorg centraal. In dit magazine krijg je tips hoe je in vier eenvoudige stappen een goed contact opbouwt. Op die manier ontstaat een goede samenwerking tussen familie en professionele zorg. Naast tips vind je er inspiratie in de vorm van een praktisch voorbeeld, een interview met een zorginstelling en ga je zelf aan de slag aan de hand van een oefening.

Persoonlijke ontwikkeling zorgverleners

Florence, jezelf als belangrijkste instrument

In deze eerste editie van mijn magazine Florence neem ik je mee op zoek naar de kracht van je cliënt. In dit magazine sta jij als zorgprofessional centraal omdat jezelf het belangrijkste instrument bent in de zorg!

Vraag je je weleens af hoe je met de veranderingen in de zorg om kunt gaan terwijl je tegelijk een enorme werkdruk ervaart? Je leest het in dit magazine.