Tja er is veel ophef over het nieuwe wetsvoorstel voor BIG II. Ik vind het moeilijk mijn mening goed te vormen over dit voorstel. Ik leef mee als ik verpleegkundigen hoor zeggen welke impact het zal hebben als zij straks bepaalde regie taken niet meer mogen uitvoeren. Aan de andere kant kan ik mij nauwelijks voorstellen dat dit is wat de wet beoogd. Ik las laatst een reactie van beroepsvereniging V&VN waarin ze duidelijk aangeven dat het echt om een nieuwe functie moet gaan en dus nieuwe taken. Als je dat mag geloven zal het toch niet zoveel consequenties kunnen hebben dat een IC-verpleegkundige haar werk niet meer kan uitvoeren. Wat ik wel weet is dat de HBO-V veel investeert in lessen Evidence Based Practice. Ik denk dat daar een meerwaarde zit van pas afgestudeerden. Zij kunnen bijdragen aan verbeter voorstellen vanuit de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Dit is volgens mij echt nieuw. Zo sta ik er nu in maar ik houd me verder nog maar even op de vlakte als het om de inhoud gaat.

Ik heb wel een duidelijke mening over de timing van het nieuwe wetsvoorstel. Ik heb hierover een blog geschreven voor op de website van Nursing met als titel ‘BIG I mogen we niet vergeten‘. Ik vraag in mijn blog aandacht voor de huidige wet en herregistratie. Ik ben namelijk verbaasd dat er zoveel energie gestoken wordt in een nieuwe wet terwijl de herregistratie en bijbehorend examen nog niet eens op orde zijn.

(Visited 146 times, 1 visits today)